DPF tisztítás

FŐOLDAL KÖLTÖZTETŐ DPF TISZTÍTÁS OLAJ ONPAGE

Az autójában lévő részecskeszűrő (DPF) nagyon fontos célt szolgál, ezért mindig fontos az alapos részecskeszűrő tisztítás. Ez ugyanis biztosítja, hogy gépjárműve a lehető legkevesebb szennyezést okozza. Egészen a közelmúltig csak 2010 után volt kötelező a részecskeszűrés a dízelüzemű autóknál, de 2017 óta minden közvetlen benzinmotoros, közvetlen befecskendezésű autóra is vonatkozik ez a követelmény. 2018. szeptember elsejétől pedig minden újonnan gyártott jármű esetében az a helyzet, hogy rendelkeznie kell egy részecskeszűrővel, amely korlátozhatja a káros anyagok kibocsátását, ehhez pedig elengedhetetlen a részecskeszűrő tisztítás.

A környezet óvása a részecskeszűrő tisztítás segítségével

Az autó részecskeszűrője úgy működik, hogy kiszűri a korom és a nitrogén kipufogógázait, amelyek egyaránt károsak a környezetre, és asztmát és tüdőbetegségeket okozhatnak az emberekben. Ezért természetesen rendkívül fontos, hogy ne hibás vagy eltömődött részecskeszűrővel közlekedjen, így érdemes legalább 1-2 évente DPF tisztítás elvégzése autóján.

Vigyázzon autója alkatrészeire

Ha a részecskeszűrő lerakódott korommal, annak következménye lehet, hogy az autó tapadása romlik, ami káros az üzemanyag-takarékosságra. Ugyanakkor nem jó, ha eltömődött részecskeszűrővel közlekedik, mivel a hibás szűrő nyilvánvalóan nem ugyanaz. Ezért fontos, hogy azonnal tisztítsa meg vagy cserélje le a részecskeszűrőt, amint láthatja, hogy nem működik optimális. Autónként eltér, ha egy részecskeszűrőt ki kell cserélni, és ez többek között a vezetési szokásokhoz is kapcsolódik. Ha elsősorban hosszú utakat vezet, akkor a részecskeszűrő autójában általában hosszabb ideig tart, mintha többnyire rövid utakat tenne meg. Ha leginkább rövid utakra használja autóját, meghosszabbíthatja a részecskeszűrő élettartamát ahelyett, hogy rendszeresen vezetne hosszabb távolságokban, ahol a gépjármű motorja teljesen felmelegszik.

A Terraclean megoldja problémáját

Az optimálisan nem működő részecskeszűrő leggyakrabban azt eredményezi, hogy autója rosszabbul kezd húzni, és azt is tapasztalhatja, hogy gyakrabban kell tankolnia. Ezért érdemes ilyenkor részecskeszűrő tisztítás választása. A Terraclean szerviznél hatalmas tapasztalatunk van a részecskeszűrő tisztítás, illetve a DPF és EGR szelep tisztítás elvégzéséről is. Tehát, ha úgy gondolja, hogy autójának teljesítménye csökken, nyugodtan engedje meg, hogy vessünk egy pillantást a részecskeszűrőre, és gyorsan, még aznap megoldjuk a problémát.


Vak térkép holdam egyesület fogyás cukrászda