Fék és motorolaj

FŐOLDAL KÖLTÖZTETŐ DPF TISZTÍTÁS OLAJ ONPAGE

A jármű fék alkatrészek és a motorolaj - minden fontos információ a technológiáról, az összeszerelésről, a diagnózisról és az élettartamról. A fékrendszer több alkatrészből áll, amelyek célja a jármű szabályozott leállításának biztosítása egy adott időpontban. Arra is használják, hogy megakadályozzák a jármű elgurulását, ha a vezetőnek lejtőn kell parkolnia, melyért fő felelős a fékolaj.

A fékrendszer felépítése

Különböző típusú fékrendszerek léteznek. Manapság a legelterjedtebb kialakítás egy tárcsafékkel ellátott hidraulikus rendszer. Fő elemei a következők:
A rögzítőfék-rendszerek hidraulikus meghajtás helyett kábellel vannak felszerelve.

Motorolaj és fékolaj

Cserélje ki a folyadékot 2-3 évente egyszer. Ez elnyeli a nedvességet a gumitömlők pórusain keresztül. Idővel a víz koncentrációja a fékfolyadékban növekszik, és forráspontja jelentősen csökken. Amikor a folyadék felforr, légzsebek keletkeznek a motorolaj és fékolaj rendszerben, ami drasztikusan csökkenti a rendszer hatékonyságát. 5 évente cserélje ki a tömlőket. A gumi és az azokat alkotó egyéb polimerek kopásnak vannak kitéve. Idővel elveszítik rugalmasságukat. Ennek eredményeként a rendszerben keletkező nagy nyomást a tömlők túl szélessége semlegesíti, és a fennmaradó nyomás nem elegendő a fékbetétek vagy cipők mozgatásához, és a féktárcsa vagy a fékdobhoz való nyomáshoz. Rendszeresen mérje meg a féktárcsák és fékbetétek vastagságát, és szükség esetén cserélje ki őket. Egy kopott féktárcsa akár meg is repedhet. A súrlódó bélés kopása lehetetlenné teszi a szükséges súrlódási szint elérését. Időről időre meg kell kenni a féknyereg vezetőcsapjait, és ki kell cserélni a motorolaj és a tömítő elemeket. Így megakadályozza a szerelvény elakadását és a bélések egyenetlen kopását. Használjon csikorgásgátló tálcákat. Segítenek elkerülni a nyikorgást és kényelmesebbé teszik a fékezést.

Ha a fékfolyadék szint figyelmeztető lámpája kigyullad, ez általában azt jelenti, hogy a fékrendszer egyes alkatrészei szivárognak. Ebben az esetben sárga, narancssárga, rózsaszín, szürke, kék vagy lila tócsákat észlelhet a jármű alatt, miután egy ideig parkolt, főleg a kerekek közelében. A jármű oldalra is húzódhat, ami gyakran az elakadt féknyereg jele. Hasonló jelek fordulnak elő, amikor az fékolaj a fékbetétekre kerül, míg a megnövekedett pedálmenet vagy az alacsony pedálellenállás általában azt jelzi, hogy van levegő a rendszerben.

A hibák okai

Legtöbbször ezek a problémák merülnek fel, amikor a vezető nem tudja időben kicserélni a fékrendszer alkatrészeit. Az elakadt féknyereg például a fékbetétek egyenetlen kopásához és a féktárcsa károsodásához vezethet. A régi tömítések és tömlők elveszítik rugalmasságukat és szakadásukat, ezáltal a rendszer szivárog. A kopott vezetőcsapok gyakran hibák okai szennyeződést és nedvességet okoznak az érintő részeken, ami korrózióhoz és elakadásokhoz vezet. Az agresszív vezetés a féktárcsák deformációjához vezethet.

Levegőszűrő és olajszűrő

Az olajszűrő és levegőszűrő online üzletünkben mindig kiváló minőségű fékrendszer-alkatrészeket vásárolhat megfizethető áron. Katalógusunkban vezető gyártók termékeit találja meg, és a rendszeres akcióknak köszönhetően kedvező áron juthat hozzájuk.


Lambo lomtalanítás völgyhíd kávé